Inför visning

Våra samlade tips & råd

Sälja bostad

Inför visning

Det kan vara svårt att veta vad man ska fokusera på under en visning, därför har vi här ställt samman lite tips och råd!

Läget

Vad du känner för området, bostadens läge och övrig omgivning är oerhört viktigt eftersom det är faktorer du inte kan ändra på. Passa på att se dig om på vägen till visningen och ta en extra titt på närområdet. Hur passar det dina personliga behov och önskemål? På kommunens hemsida www.kungsbacka.se kan du läsa om kommunen, skolor, dagis och badplatser m.m. Där kan du också se om det finns några framtida planer för omgivningen och få övrig information om området i sig.

Bostadsbeskrivningen

När du kommer på en visning lämnar vi alltid en bostadsbeskrivning som innehåller den samlade informationen med fakta om bostaden och driftskostnader. Är det något du undrar över eller vill ha en djupare förklaring till är det bara att fråga oss. Vi står till ditt förfogande och alla spekulanter skall känna sig sedda på våra visningar.

Tänk bort det personliga

Ibland måste du som köpare tänka bort säljarens inredningsdetaljer som du kanske inte skulle ha valt själv eftersom dessa försvinner från bostaden vid ägarbytet. Det kan även omfatta ett färgval eller tapeter som i sammanhanget är små och inte speciellt kostsamma saker att fixa till efter eget tycke och smak. De rum som är mer kostsamma att renovera är kök och badrum så fokusera mer på hur du känner för inredningen i dessa rum.

Är huset besiktigat?

I vissa fall har det utförts en besiktning på uppdrag av säljaren, och då finns detta besiktningsprotokoll tillgängligt under visningen. Om en besiktning inte är gjord så informerar vi om de fel och brister som vi känner till. Köparen rekommenderas alltid att göra en egen besiktning. Detta rekommenderas inte minst för köparens möjlighet att på plats i huset dra nytta av besiktningsmannens kompetens och ställa frågor.

Mäklarens roll

Mäkleri handlar mycket om att vara lyhörd och sammanföra säljaren och köparen. Det är säljaren som anlitar oss, men båda parter ska känna att det är enkelt och tryggt att samarbeta med oss. Under visningen är det vår uppgift att ägna oss helt och hållet åt dig som spekulant och dina frågor. Tveka inte att fråga oss, antingen under visningen eller efter via telefon eller mail.

Självklart är vi registrerade fastighetsmäklare, anslutna till Fastighetsmäklarförbundet.

Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster.
Husmäklaren -för trygghet i ditt livs affär!

Ta del av nyheter, erbjudanden m.m, bli medlem i vårt nyhetsbrev

Copyright © Husmäklaren AB. Sidan skapad av LANTECH.se

Husmäklaren - För trygghet i ditt livs affär

Adress


Onsala Kyrkby 7
439 30 Onsala
Sverige